Aardbeien met hüttenkäse en honing

Bereidingstijd
10-20 minuten

Ingrediënten (voor 4 personen)
- 500 g aardbeien
- 200 g hüttenkäse
- 2 eetlepels verse muntblaadjes, fijngesneden
- 250 g halfvolle kwark
- 100 g suiker
- 3 eetlepels honing 

Voorbereiding
Snijd de kipfilet in plakjes. Halveer de schoongemaakte en gewassen aardbeien. Snijd de bleekselderij in boogjes. Snijd de appels in plakjes en bedruppel ze met wat citroensap om verkleuren te voorkomen. Hak de noten grof. Was de schoongemaakte sla, laat uitlekkken en sla droog. Roer voor de dressing de mayonaise de yoghurt, de chutney en de kerrie door elkaar en breng verder op smaak met wat zout.

Bereidingswijze
Haal de kroontjes van de aardbeien en snijd de grootste vruchten doormidden of in drieën. Breng 100 ml water met de suiker aan de kook en los al roerend de suiker op. Voeg de aardbeien toe en laat het geheel 5 minuten zachtjes doorkoken. Laat de aardbeien in de siroop afkoelen. Meng de hüttenkäse met de honing, een eetlepel munt en de kwark. Verdeel dit mengsel over vier diepe borden. Schep de afgekoelde aardbeien met een schuimspaan uit het vocht en verdeel ze over de hüttenkäse. Verdeel de rest van de munt over de aardbeien.

< terug naar meer lekkere aardbeienrecepten