Wat als een grap begon...

Toen wij in 2010 in Diepenheim kwamen wonen gingen wij als echte aardbeienliefhebbers op zoek naar een aardbeienkweker in de buurt. We kregen echter nul op rekest, geen dagverse aardbeien in dit deel van Twente te krijgen! Als grap zijn we in 2011 met hulp van een bekende aardbeienkweker uit Groningen heel klein gestart als hobby aardbeienkweker, ten eerste om te kijken of we het leuk zouden vinden en ten tweede of we het kweken "in de vingers hadden".

Aardbeien kweken bleek toch echt een moeilijk vak. Ook zagen we dat er veel chemisch wordt bestreden in Nederland en dat was iets wat we echt niet wilden. In 2012 zijn we overgestapt op het eerlijk kweken van aardbeien zonder chemische bestrijdingsmiddelen en dat was een hele klus. Zonder chemicalien telen vergt veel aandacht en heel veel tijd en dat was voor ons een echte leerschool. Met behulp van een biologische teeltadviseur hebben we prachtige resultaten bereikt. De enthousiaste reacties van trouwe klanten maken het meer dan de moeite waard om op deze wijze door te gaan.

Biologisch kweekprogramma
Inmiddels zitten we in ons derde echte jaar en zijn we vele ervaringen wijzer. In 2013 zijn we gestart met een biologisch kweekprogramma om de lekkerste eerlijke aardbeien van Nederland te telen. Hoewel we veel vertraging hebben opgelopen door de lange vorstperiode zijn de vooruitzichten goed en verwachten we medio juni de eerste oogst aan u aan te kunnen bieden. U kunt dan de bakjes bij de kraam kopen, maar u kunt ook genieten van overheerlijke dagvers bereide aardbeien in onze Gasterij. Wij bevelen u onze specialiteit de huisgemaakte aardbeientiramisu van harte aan. Lekkere recepten kunt u vinden onder het kopje recepten.

Heeft u goede tips of speciale recepten, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. gerust, wie weet verdient het een plaatsje op onze menukaart.