Aardbeientaart

Bereidingstijd
30-60 minuten

Ingredi├źnten (voor 6 personen)
- 4 eieren
- 100 gr witte basterdsuiker
- 100 gr cakemeel
- 1 zakje taartgelei
- 1 bakje aardbeien
- klein beetje vloeibare boter + een klein beetje extra cakemeel (om het cakeblik mee in te vetten)

Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe wat vloeibare boter in het cakeblik en vet m.b.v. een velletje keukenrol het blik in, bestrooi met wat cakemeel.

Bereidingswijze
Breek de eieren in de mengkom. Voeg de suiker toe en mix dit ongeveer 8 minuten. Voeg het cakemeel via de zeef toe en mix dit geheel nog eens een minuut of 3. Schenk het geheel gelijkmatig in het cakeblik. Bak de taart in 20 minuten in het midden van de oven goudbruin. Laat de taart daarna even afkoelen. Maak de aardbeien schoon en snijd ze in stukjes. Verdeel de aardbeien zo over de cake dat de cake niet meer zichtbaar is (behalve de randen dan). Maak het taartgelei klaar met suikerwater en verdeel dit over de aardbeien (niet te veel, half zakje is meer dan voldoende!). Na een kwartiertje is de aardbeientaart klaar om opgegeten te worden.

Hulpmiddelen
- mixer
- mengkom
- zeef
- rond cakeblik
- oven

< terug naar meer lekkere aardbeienrecepten