Gezond fruit: aardbei

Als we denken aan zomerfruit, dan kan de aardbei niet ontbreken. Deze vrolijke zoete rode vruchten zijn niet alleen erg lekker maar ook nog eens heel gezond.

Aardbeien zijn populaire vruchten die in de zomer volop verkrijgbaar zijn. Deze rode vrucht wordt daarom niet voor niets zomerkoninkje genoemd. Net als vele andere soorten fruit, is ook de aardbei rijk aan vitamine C. Vitamine C is belangrijk voor het op peil houden van je weerstand en helpt schadelijke stoffen in je lichaam te neutraliseren (goed voor het haar, huid en natuurlijk handig als je verkouden bent). Bovendien werkt vitamine C als antioxydant en helpt dus bijvoorbeeld bepaalde schadelijke stoffen in het lichaam te neutraliseren. Aardbeien zijn ook een bron van foliumzuur en dat is nodig voor de groei en goede werking van het lichaam en voor de aanmaak van witte en rode bloedcellen.

Goed voor het hart
Uit recent onderzoek is ook nog eens gebleken dat het regelmatig eten van aardbeien en blauwe bessen de kans op een hartaanval met een derde kan verminderen. De vruchten bevatten flavonoïden, die hartkwalen kunnen voorkomen door het verwijden van de bloedvaten.

Een schaaltje aardbeien is 100 gram dat meetelt voor 1 keer fruit per dag